Final Telafi Sınavları ve Sağlık Raporları Hakkında – Yaşar Üniversitesi | Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Final Telafi Sınavları ve Sağlık Raporları Hakkında

-Final telafi sınavları Dekanlığımız kontrolünde yapılacaktır.

-2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi Final Sınavlarında Pandemi şartları gereği, Devlet Hastaneleri, Özel Hastaneler ve Aile Sağlığı Hekimliklerinden gelecek sağlık raporları kabul edilecektir, sağlık raporlarının bitim tarihinden itibaren 3 işgünü içinde, Rapor Alan Öğrenci formu ile birlikte  Sekreterlik birimine teslim edilmesi gerekmektedir.( İlgili duyuru ve form)

-Telafi sınavlarının tarihi ve girecek öğrenciler listesi duyurulacaktır.

Bunlara ek olarak aşağıdaki senato kararları da uygulanacaktır

4 Ocak 2022 tarihli Senato Kararı

KARAR 1: COVID pozitif olduğunu belgeleyen öğrenciler, karantina süreleri içine giren sınavlar için telafi hakkına sahip olurlar.

KARAR 2: Sağlık Bakanlığı tarafından yakın temaslı olarak belirlenen öğrenciler Hayat Eve Sığar (HES) Uygulamasında “Durumumu Görüntüle” ekran görüntüsünde “Test Koşullu Temaslı” iseler bu ekran görüntüsünü ilgili akademik birimin sekreterliğine iletirler. Bu durumda olan öğrenciler ilk beş gün için doğrudan telafi hakkı kazanırlar. Beşinci günün sonunda yaptırdıkları PCR testinin sonucuna göre negatif iseler telafi hakkı sona erer; pozitif iseler HES Uygulamasındaki karantina sürelerinin sonuna kadar telafi hakları devam eder.