Kayıtlar Hakkında Önemli Duyuru – Yaşar Üniversitesi | Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Kayıtlar Hakkında Önemli Duyuru

1. sınıflar: İlk rakamı 0 ile başlayan bütün dersler (GRA 0317 gibi) üniversitesi seçmeli statüsündedir. EEE 0820 dersini EEE öğrencileri alamaz. Bu durum üst sınıflar için de geçerlidir.

2. sınıflar: 4. Dönemde ENGR3450 Project Management gözükmesine rağmen 2. Sınıf öğrencileri önümüzdeki dönem ECON 3300 Introduction to Engineering Economics dersini alacaklardır. ENGR 3450 ve SOFL 1302 derslerini 3. Ve 4. sınıf öğrencileri alacaklardır, AKTS eksikleri Üniversite Seçmeli ve UFND/ISG dersleri ile kapatılması gerekmektedir.

EEE 3132 Microcontrollers ve EEE 3511 Signal and Systems dersleri birer şube açılacak olup sınırlı kota sebebiyle öncelik 3. ve 4. sınıflarındır. Danışmanı ya da bölüm başkanı ile görüşmeden bu dersleri alan 2. Sınıf öğrencilerin ilgili dersleri danışman tarafından çıkarılacaktır.

3. sınıflar: Geçen sene EEE 264 Mikroişlemciler dersini geçen 3. Sınıf öğrencilerin EEE 3132 Microcontrollers dersini almalarına gerek yoktur, bu ders eşdeğerdir. 3. Sınıfların bu dönem, ENGR 3450 ve SOFL 1302 derslerini almaları gerekmektedir. ENGR 4400 Mühendislik Etiği ve Seminer dersini önümüzdeki dönem 3. Sınıflarda alabilir ancak bu ders tek şube açılıp sınırlı kota bulunmaktadır.

3. sınıf öğrencileri, istedikleri takdirde 4. Sınıf Alan seçmeli dersleri ancak Add-drop haftası ilgili derslerde kota olması halinde alabilirler. Add-drop haftasından önce alınan Alan Seçmeli Dersler danışmanlar tarafından düşürülecektir.

4. sınıflar: Alan seçmeli olarak 4. Sınıf dersleri alınabileceği gibi Yüksek Lisans dersleri de alınabilir. 4. sınıf öğrencileri için eğer bu dönem Alan Seçmeli hariç alacakları derslerin toplamı 235 AKTS ve üzeri ise, dördüncü Alan Seçmeli’nin alınması zorunlu değildir.